Caută
Close this search box.

Prof. dr. Cătălina Poiană: Trebuie să avem curajul să facem o reformă în sănătate

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălina Poiană, a declarat luni că sistemul actual de asigură de sănătate trebuie restructurat.

Prof. dr. Cătălina Poiană a mai precizat, în cadrul unei dezbateri pe teme medicale, că trebuie să se facă o diferență clară între sistemul de asigurări de sănătate şi sistemul de asigurări sociale. Aceasta a vorbit și despre nevoia evaluării spitalelor din România.

Sursă imagine: Cătălina Poiană/ Facebook

„Trebuie să acceptăm cu toţi că sistemul actual de asigurări de sănătate în România trebuie restructurat. Trebuie să facem o diferenţă clară între sistemul de asigurări de sănătate şi sistemul de asigurări sociale. Trebuie să acceptăm că este nevoie de finanţare reală acum”, a subliniat Cătălina Poiană.”

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti a mai menționat că este nevoie de reformă în sănătate şi de o evaluare a fiecărui spital, mai ales în Bucureşti, unde unităţile sanitare au fost implicate în lupta cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

„Fiecare dintre aceste spitale trebuie rapid evaluat şi făcute acele modificări la nivelul infrastructurii care pot să asigure în primul rând un act medical de calitate, siguranţa pacientului, dar în egală măsură şi a personalului medical. (…) În paralel cu această evaluare imediată şi cu măsuri care presupun siguranţa actului medical în spitalele din Bucureşti, cred că trebuie să avem curajul să facem o reformă în sănătate, o reformă adevărată în sănătate”, a adăugat medicul.”

Sursa: Viața Medicală