Medici și Pacienți

ÎMPREUNĂ

pentru îmbunătățirea Siguranței PacientuluiAstăzi, 17 septembrie, este marcată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

În acest context, Colegiul Medicilor din Municipiul București atrage atenția că una din principalele condiții pentru îmbunătățirea siguranței pacientuluio reprezintă investițiile, în primul rând în infrastructura medicală.

,,Respectarea circuitelor” este strâns legată de conceptul de siguranță a pacientului, dar, bineînțeles, când vorbim despre circuite, vorbim și de necesitatea existenței unei infrastructuri medicale optime.

În spitalele, ambulatoriile, cabinetele unde sunt consultați și tratați pacienții nu trebuie uitat că acolo lucrează și medicii, precum și celelalte categorii de personal medical.

Cu toții avem nevoie de o infrastructură medicală adecvată.

În Bucuresti profesează în prezent peste 15.000 de medici.

Suntem convinși că suntem în asentimentul tuturor când spunem că siguranța pacientului reprezintă un concept pentru care trebuie să se lucreze zi de zi și trebuie să existe investiții astfel încât siguranța pacientului să se îmbunătățească continuu.

Cu toții am văzut în mass-media diverse cazuri de unități medicale care își desfășoară activitatea în clădiri vechi și foarte vechi, unele care NU au fost reabilitate de zeci de ani. Și aici, ca în orice unitate medicală, trebuie să fie implementat conceptul de siguranță a pacientului, dar și conceptul de a profesa într-o unitate medicală care să fie sigură și pentru personalul medical. 


În numele Biroului Consiliului Municipal al Colegiului Medicilor din Municipiul București,

Prof. dr. Cătălina Poiană,

Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București