Comunicat de presă


Maratonul Vaccinării – Ediția București

7-10 mai 2021

Împreună redăm normalitatea!


Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul București, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Municipiului București, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), și al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) organizează, în perioada 7-10 mai Maratonul Vaccinării – Ediția București.

Sute de medici, studenţi şi asistenţi medicali vor fi implicaţi timp de trei zile, 24 de ore din 24, într-un proiect complex pentru susţinerea procesului de creştere a numărului persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.

Maratonul Vaccinării – Ediţia Bucureşti se va desfășura în două centre: la Sala Palatului și Biblioteca Națională a României, unde vor fi amenajate în total 50 de puncte de vaccinare.

În derularea acestei ample acţiuni, personalul medical se va implica pe bază de voluntariat.

„Comunitatea academică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” Bucureștiîși dorește să susțină procesul de creștere a numărului persoanelor vaccinate din Capitală împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru că numai astfel putem să ne întoarcem cu toții la normalitate, la viața de dinainte de pandemia de COVID-19. Maratonul Vaccinării – Ediția București reprezintă încă un pas important pentru a atinge un nivel de imunizare a populației suficient de ridicat astfel încât la nivelul întregii societăți să începem o revenire la normalitate în raport cu pandemia. Fiecare persoană vaccinată contează. Cu fiecare dintre noi vaccinat contribuim la redeschiderea teatrelor, la desfăşurarea de activităţi recreative, la relansarea economiei, practic, la revenirea la activitatea noastră de dinaintea acestei crize sanitare. Nu vrem să doborâm recorduri în cifre, vrem însă să contribuim la atingerea unui record de responsabilitate”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

„Colegiul Medicilor din Municipiul București este mândru să fie parte a acestui proiect, Maratonul Vaccinării – Ediția București care ne va aduce mai aproape de întoarcerea la normalitate. Comunitatea medicilor din Capitală se implică, la fel ca de fiecare dată, în demersurile care au ca scop îmbunătățirea sănătății publice. Noi, medicii care din prima clipă am fost în prima linie a luptei împotriva acestei pandemii am depus, depunem și vom depune toate eforturile care ne stau în putere pentru a ne asigura că un număr cât mai mare dintre cei care doresc să se vaccineze să aibă șansa să o facă într-un timp cât mai scurt. Vaccinarea este o dovadă de responsabilitate. Numai astfel putem să ne protejăm pe noi și pe cei dragi și numai astfel putem să avem o șansă reală de a depăși această situație critică. Fiecare persoană vaccinată contează. Doar împreună putem lupta pentru a ne întoarce la normalitate”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Maratonul Vaccinării – Ediția București va începe vineri, 7 mai, la ora 16:00 și se va încheia luni, 10 mai, la ora 8:00.

Rapelul va avea loc trei săptămâni mai târziu, în perioada 28 – 31 mai.

Orice persoană peste 16 ani poate fi vaccinată la Maratonul Vaccinării – Ediția București, în baza cărții de identitate, fără programare. Minorii peste 16 ani se pot vaccina doar însoțiți de părinte/tutore și doar cu acordul scris al acestuia.


Împreună redăm normalitatea!