Comunicat de presă


Încredere și respect reciproc

Mesajul CMMB cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, adresat comunității medicale, dar și populației„La ora 7 intru în tură”. „Mâine sunt toată ziua de gardă”. „Vă aștept dimineață la cabinet”.

Aproximativ 14.000 de medici cu drept de practică asigură servicii medicale în Municipiul București. Și asta tot timpul. Inclusiv astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății.

Când vorbim de sănătate, vorbim de populație, vorbim de pacienți, vorbim de cadre medicale, de politici de sănătate.

Niciodată, din perspectiva noastră, cuvântul sănătate în România nu a avut o mai mare semnificație ca astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății – o Zi a Sănătății într-un astfel de climat și de context.

Ca să avem sănătate, ca să păstrăm sănătatea, avem nevoie de medici, de cadre medicale, iar medicii și cadrele medicale au învățat, s-au format pentru a reda și a proteja sănătatea.

Mesajul Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB) în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, dar și în lumina ultimelor discuții din spațiul public legate de medici, pacienți, percepții și informații în rândul opiniei publice este următorul: Încredere și respect reciproc.

Am învățat și m-am format, mi-am dorit să fiu medic și îmi iubesc profesia. Iubesc și respect atât pacienții, cât și colegii. Pentru mine, consultul medical pe care îl realizez reprezintă contribuția mea la societate și bineînțeles fac acest lucru cu maximă responsabilitate, implicare și empatie față de pacient. Și sunt convinsă că astfel gândesc toți colegii mei medici. La mulți ani dragi colegi! La mulți ani, stimați pacienți! Dar pe lângă „La Mulți Ani”, vă doresc sănătate și îmi permit să adresez un îndemn către dumneavoastră, pacienți, dumneavoastră, populație, dumneavoastră, colegi: Oferiți-vă încredere și respect reciproc. Nu lăsați nimic să erodeze această bază a relației ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și societate în ansamblul ei”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB.

Colegiul Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial din țară, este alături de dumneavoastră.

Tuturor medicilor bucureșteni le dăm asigurări că se pot baza întotdeauna pe susținerea noastră, că vom pune întotdeauna interesele lor profesionale pe primul plan și că le vom oferi tot sprijinul de care au nevoie, în limita prerogativelor, conform statului.