28-31 Mai 2021
Ediția a II-a a Maratonului Vaccinării București se va desfășura weekendul acesta.
Sunt așteptați la Maraton atât cei care au primit prima doză la Maratonul Vaccinării București, Ediția I, ce a avut loc în perioada 7 – 10 mai și care trebuie să facă rapelul, cât și cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă, după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare unde sunt locuri disponibile.
Una dintre noutățile aduse de această ediție a Maratonului Vaccinării București o reprezintă posibilitatea imunizării, la Sala Palatului, cu vaccinul Johnson&Johnson, ser ce se administrează într-o singură doză. În acest sens au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser.
Maratonul Vaccinării București, Ediția a II-a va începe vineri, 28 mai, la ora 16:00 și se va încheia luni, 31 mai, ora 8:00.
În cele două centre de vaccinare – Sala Palatului și Biblioteca Națională a României – vor fi amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului și 15 la Biblioteca Națională a României.
”Ținând cont de experiența acumulată la ediția anterioară, vom încerca să eficientizăm și mai mult procesul de vaccinare. Astfel, am crescut numărul de fluxuri de vaccinare de la Biblioteca Națională a României, pentru a veni în întâmpinarea cererii mari pe care am constat-o la prima ediție a Maratonului Vaccinării – Ediția București. De asemenea, ca o noutate absolută, am decis să le oferim și celor care doresc imunizarea cu un vaccin într-o singură doză posibilitatea de a alege vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, pentru care nu este nevoie de rapel. Fiecare om vaccinat înseamnă un pas mai aproape de normalitate. Timp de 3 zile îi așteptăm, la orice oră din zi și din noapte, pe toți cei care doresc să se vaccineze la Maratonul Vaccinării București, Ediția a II-a, fie că este vorba rapel, prima doză sau singura doză. Suntem convinși că vaccinarea este cel mai util instrument pe care îl avem la dispoziție în lupta împotriva acestei pandemii și că numai prin imunizarea unui număr cât mai mare de persoane vom reuși să revenim la viața noastră dinainte”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București.
Timp de trei zile, 24 de ore din 24, peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali și personal administrativ vor participa pe bază de voluntariat la această acțiune.
”Este un gest de responsabilitate, de solidaritate și de grijă față de nevoia fiecărui om, printr-o implicare voluntară a întregului corp medical și academic, al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. Societatea românească are nevoie de asemenea demersuri care vin să confirme dorința de a ajunge la normalitatea care ne-a lipsit atât de mult. Mesajul provaccinare transmis de cea mai înaltă instituție medicală din România are un rol important de recâștigare a încrederii oamenilor în actul medical și în medicină în general”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV).
Maratonul Vaccinării București, Ediția a II-a este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul București, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – Filiala Municipiului București, Societatea Studenților la Medicină București și Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) și al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI).
La prima etapă a Maratonului Vaccinării – Ediția București, desfășurată în perioada 7-10 Mai 2021, s-au vaccinat 20.360 de persoane!
Haideți să rescriem istorie împreună!