Colegiul Medicilor din Municipiul București face un apel la eficientizare și responsabilitate

Prof. dr. Cătălina Poiană, președinte Colegiul Medicilor din Municipiul București, face apel, prin intermediul unui comunicat de presă, la eficientizarea programului medicilor, responsabilitate și asigurarea tuturor echipamentelor de protecție.

Este nevoie ca programul medicilor să fie eficientizat pentru ca aceștia să față față provocărilor situației de criză generată de epidemia de coronavirus din România.

„Este important să se eficientizeze programul medicilor, astfel încât aceștia să răspundă provocărilor, dar să aibă și suficient timp pentru odihnă. Este foarte clar că încă nu știm cât timp ne vom confrunta cu această situație epidemiologică sau la ce nivel. Ca medic, cetățean și președinte al celui mai mare colegiu teritorial din România am văzut ce se întâmplă în alte țări cu un sistem medical mai dezvoltat și sunt convinsă că analizându-se aceste situații, veți lua deciziile cele mai bune și eficiente, în colaborare strânsă cu specialiștii din domeniu.”

Prof. dr. Cătălina Poiană

De asemenea prof. dr. Cătălina Poiană face un apel public către toate autoritățile competente din domeniul sanitar dar și către autoritățile locale și centrale pentru a asigura echipamente de protecție și stocuri suficiente de dezinfectanți.

Sursa: Viața Medicală