Ascultă sfatul unui tânăr medic

Colegiul Medicilor din Municipiul București sprijină tinerii medici!

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) a desfășurat o campanie – concurs dedicată medicilor rezidenți – membri ai CMMB care a avut ca tematică generală un important subiect de sănătate publică: vaccinarea.

Scopul campaniei a fost informarea corectă cu privire la vaccinare și găsirea celor mai eficiente mesaje în acest sens prin implicarea medicilor tineri în promovarea importanței vaccinării.

Conducerea Colegiului Medicilor din Municipiul București a inițiat această campanie, drept o acțiune de responsabilitate socială, în contextul epidemiei de rujeolă care afectează România.

În prezent, boli prevenibile prin vaccinare lovesc din nou societatea modernă, îndoliază familii, generează suferințe și slăbesc sistemul sanitar, iar scăderea acoperirii vaccinale este principala cauză.

Astfel, pentru îmbunatățirea informării corecte și eficiente a publicului cu privire la vaccinare și beneficiile imunizării în sănătate, Colegiul Medicilor din Municipiul București a lansat un concurs care a presupus realizarea unor mesaje scrise sau video pentru susținerea vaccinării.

„Colegiul Medicilor din Municipiul București dorește să se implice atât în dezvoltarea de activități profesionale destinate membrilor săi cât și ca partener activ la nivel social în promovarea mesajelor de sănătate în rândul comunității. În acest proiect am implicat medici tineri, deoarece consider că una din îndatoririle noastre trebuie să o reprezinte punerea în valoare a membrilor noștri în raport cu comunitatea  în care activează.

Medicul trebuie sa fie un pilon principal în societate cu privire la informarea pe teme despre sănătate.  Medicul are expertiza și deține informații bazate pe dovezi științifice, iar astfel de informații corecte, validate, trebuie să stea la baza comunicării despre aspecte ce țin de sănătate. Sunt convinsă că noi, medicii aflați la maturitatea profesională, împreună cu colegii noștri mai tineri, putem dezvolta și recâștiga încrederea publicului în corpul medical, bazându-ne pe fapte și știință.” a declarat prof. dr. Cătălina Poiana, președintele Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Juriul concursului a fost format din reprezentanți ai societății civile, jurnaliști, medici și profesori de comunicare.

Câștigătorii concursului au fost:

– Cristina Andreea Bojoga – premiul I:

– Oana-Maria Popescu – premiul II:

– Mariana-Denisa Petrescu – premiul III

Premiile acordate au constat în acoperirea cheltuielilor de participare la un congres internațional în medicină, pentru premiul 1, acoperirea participării la un congres național pentru premiul 2, iar premiul pentru locul 3, a constat în acoperirea costurilor unor cărți necesare documentării de specialitate.

Galerie foto eveniment