Apel la donarea voluntară de sânge!

Mesajul ColegiuluiMedicilor din Municipiul București de

Ziua Mondială a Donatorului de sânge


Ziua Mondială a Donatorului de sânge este marcată în fiecare an pe data de 14 iunie.

Anul acesta, Ziua Mondială a Donatorului de sânge se desfășoară sub sloganul

„Donarea de sânge este un act de solidaritate. Alăturați-vă efortului și salvați vieți”.

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) lansează un apel pentru donarea voluntară de sânge, esențială pentru salvarea vieții unor pacienți aflați în suferință.

“Donarea de sânge este esențială pentru salvarea de vieți.  Sângele înseamnă, fără îndoială, viață. Este nevoie de o conștientizare la scară largă a populației cu privire la importanța donării voluntare de sânge în mod regulat. De multe ori, din păcate, medicii se confruntă în spitale cu o lipsă de sânge, care poate pune în pericol viața pacienților ce au nevoie de sânge. Noi, medicii, avem nevoie de dumnevoastră, donatorii de sânge.  Nu trebuie să uităm că donarea de sânge este un act voluntar și umanitar, un act de solidaritate cu semenii aflați în suferință.

Prin gestul dumneavoastră, puteți salva viața semenilor noștri sau chiar a unei persoane dragi dumneavoastră“, a declarat Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Colegiul Medicilor din Municipiul București le mulțumește tuturor celor care au înțeles și înțeleg importanța donării voluntare de sânge.

Gestul dumneavoastră este unul nobil, care salvează vieți!