Recomandări

avizari_si_acreditari_recomandari

Stimați colegi,

Colegiul Medicilor din România (CMR) a decis că toți medicii trebuie să își schimbe certificatul membru in noul format. Ca urmare a acestei decizii, în momentul în care vă depuneți actele pentru eliberarea vizei anuale trebuie să aduceți în original și certificatul de membru.

Atunci când solicitați noul aviz de liberă practică, vă recomandăm ca polița de asigurare de răspundere civilă (malpraxis) să acopere 12 luni, la fel ca perioada pentru care se eliberează viza. Astfel, evitați o nouă solicitare pentru viză în decursul unui an calendaristic. Facem această recomandare întrucât am întâlnit cazuri în care medicul venit să își prelungească viza pentru un an mai avea o poliță de răspundere civilă (malpraxis) valabilă doar pentru o lună, trei sau șase, iar potrivit deciziei Colegiului Medicilor din România, viza nu se poate elibera decât pe perioada de valabilitate a poliței.

Modificările normative efectuate la nivel național au crescut presiunea la nivelul organizațiilor care au un număr mare de membri, cum este cea din București, solicitând, deopotrivă, efortul personalului și răbdarea membrilor noștri.

Avizări și Acreditări