REACȚIE: NU discriminării cadrelor medicale care îngrijesc pacienții infectați cu COVID-19!
CMMB solicită autorităților asigurarea cazării pentru personalul medical implicat în tratarea pacienților cu COVID-19

În urma materialului de presă apărut în mass media pe digi24.ro care făcea referire la cazul unui tânăr medic rezident care a fost dat afară din locuința în care stătea cu chirie deoarece lucra într-un spital în acest context epidemiologic, CMMB face următoarele precizari:

Dezaprobăm un astfel de comportament și considerăm că este incorect, inadecvat, imoral dar și lipsit de fundament să stigmatizezi o persoană pentru că lucrează într-un spital!

Medicii și cei care lucrează în sistemul medical sunt cei care asigură sănătatea. Considerăm că oamenii trebuie să aprecieze dedicarea personalului medical și în nici un caz să-i stigmatizeze!

Colegiul Medicilor din Municipiul București face un apel către autorități să sprijine corpul medical în această perioadă și să asigure cazarea la hotel a personalului medical implicat în îngrijirea pacienților cu COVID-19, când solicită acest lucru!

Nu trebuie uitat că personalul medical este principala resursă în lupta împotriva noului tip de coronavirus!

Este important că aceste informații ajung în spațiul public prin intermediul mass media și astfel se pot identifica măsuri și soluții pentru a preîntâmpina astfel de situații!

Biroul Executiv al CMMB