Agenția Națională Anti-Doping și Colegiul Medicilor din Municipiul București își dau mâna în sprijinul sportului curat

2017.02.01, Comunicat CMMB

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) și Colegiul Medicilor din București (CMMB) au încheiat astăzi un protocol de colaborare. Scopul acestuia este de a spori colaborarea interinstituțională în direcția creării și implementării de programe informativ-educative pentru prevenirea și combaterea dopajului în sport.

Concret, cele două instituții vor elabora și desfășura programe și acțiuni comune prin care vor încerca să atragă atenția asupra pericolului consumului de substanțe dopante. În acest sens, vor elabora documente informative și vor organiza în comun cursuri de pregătire la care vor lua parte nu doar sportivi profesioniști, amatori sau practicanți ai sportului recreativ, ci și medici. Rolul acestora în creșterea gradului de conștientizare a publicului larg (și îndeosebi a sportivilor) asupra pericolelor reprezentate de consumarea substanțelor aflate pe "Lista Interzisă" a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) este unul de extremă importanță, în accepția ambelor instituții.

"Avem nevoie de sprijinul medicilor în apărarea sportului curat. Aportul lor în activitatea de prevenire a dopajului este vital. ANAD organizează o mulțime de cursuri dedicate sportivilor, medicilor sportivi și personalului asistent al sportivilor, iar faptul că vom colabora cu o instituție de prestigiu precum Colegiul Medicilor din Municipiul București ne dă un impuls și mai mare în combaterea dopajului în sport, prin accesul nemijlocit la un public mai larg", a declarat prof. univ. dr. Graziela VÂJIALĂ, președintele Agenției Naționale Anti-Doping.

La rândul său, prof. dr. Cătălina POIANĂ, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, a subliniat importanța protocolului dintre cele două instituții: "Este esențial ca un număr cât mai mare de medici să aibă informații despre lista substanțelor interzise în sportul de performanță, dar și despre efectul unor astfel de produse asupra sănătății celor care fac sport pentru recreere", a declarat prof. dr. Cătălina POIANĂ.

Un prim pas în direcția unei informări cât mai eficiente este publicarea și pe site-ul CMMB a listei interzise.