CMMB cere autorităților să înceteze discriminarea medicilor

2016.08.06, Comunicat CMMB

Colegiul Medicilor din Municipiul București constată cu îngrijorare că activitatea spitalelor riscă să fie blocată, ca urmare a nerezolvării problemei gărzilor.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) consideră că autoritățile trebuie să identifice urgent soluții pentru ieşirea din această criză care pune în pericol pacienții. De aceea, solicităm Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Ministerului de Finanțe să trateze această problemă cu maximă responsabilitate, astfel încât să permită medicilor exercitarea profesiei în condițiile legii.

Actualele reglementări în relația medicilor cu angajatorii (spitalele) sunt imprecis formulate, încălcând principii fundamentale ale dreptului muncii și legislația în vigoare.

CMMB este desemnat prin lege să apere demnitatea și să promoveze drepturile membrilor săi.

Conștienți de importanța socială a actului medical, angajații din Sănătate nu și-au exercitat drepturile sindicale, în special dreptul la grevă, ceea ce a făcut ca acest corp profesional să fie permanent discriminat în raport cu angajatorii.

Cerem autorităților să nu mai profite de faptul că medicii își respectă angajamentul față de pacienți și să tergiverseze găsirea unor soluții juste la problema gărzilor suplimentare.

CMMB, ca reprezentant profesional al medicilor din București în relația cu autoritățile, consideră că situația semnalată trebuie să capete o rezolvare de urgență.

Biroul Executiv al CMMB