Anunt important privind polița de asigurare pentru malpraxis

2017.08.04, Anunț

Stimați colegi,

Colegiul Medicilor din România (CMR) a decis că toți medicii trebuie să își schimbe certificatul de liberă practică până la data de 1 aprilie 2018.

Atunci când solicitați noul aviz de liberă practică, vă recomandăm ca polița de asigurare pentru malpraxis să acopere 12 luni, la fel ca perioada pentru care se eliberează certificatul. Astfel, evitați o nouă solicitare pentru viză în decursul unui an calendaristic. Facem această recomandare întrucât am întâlnit cazuri în care medicul venit să își prelungească viza pentru un an mai avea o poliță de malpraxis doar pentru o lună, trei sau șase, iar potrivit deciziei Colegiului Medicilor din România, viza nu se poate elibera decât pe perioada de valabilitate a poliței.

Colegiul Medicilor din Municipiul București este obligat să aplice decizia CMR de preschimbare a certificatelor până la 1 aprilie 2018.

Modificările normative efectuate la nivel național au crescut presiunea la nivelul organizațiilor care au un număr mare de membri, cum este cea din București, solicitând, deopotrivă, efortul personalului și răbdarea membrilor noștri.

În prezent, la nivelul CMMB continuăm procesul de informatizare și actualizare a bazei de date, care ne va permite dezvoltarea operațiunilor online și creșterea vitezei cu care soluționăm cererile.

Formularul completat la înscriere este esențial în structurarea noii baze de date. Le mulțumim medicilor din Capitală pentru înțelegere și pentru că respectă decizia CMR, care a hotărât că trebuie adus personal certificatul vechi la sediile organizațiilor județene.