Pagina 1 din 1

Comunicare directa Thyrogen (alfa tireotropină)

MesajScris: 23 Mar 2011, 16:32
de webmaster
22 Martie 2011
Comunicare directă către profesioniştii din domeniul sănătăţii cu privire la deficitul de aprovizionare cu medicamentul Thyrogen (alfa tireotropină)

Stimate Profesionist din domeniul sănătăţii,

De comun acord cu Agenţia Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency=EMA) şi Agenția Națională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), compania Genzyme doreşte să vă informeze cu privire la următoarele:

• Până în luna iulie 2011, ne confruntăm cu un deficit de aprovizionare cu medicamentul Thyrogen. Cantitatea de Thyrogen pe care o poate furniza compania Genzyme nu poate acoperi decât aproximativ 45% din necesarul întregii Uniuni Europene până în luna iulie 2011.

• În această perioadă, utilizarea medicamentului Thyrogen trebuie limitată la acei pacienţi care nu pot tolera simptomele de retragere a hormonului tiroidian, sau la cei pentru care întreruperea administrării hormonului tiroidian nu reprezintă o opţiune.

• Acolo unde este posibil, utilizarea Thyrogen la alţi pacienţi trebuie amânată până la îmbunătăţirea situaţiei aprovizionării cu Thyrogen. În cazul în care o astfel de amânare nu poate fi acceptată, medicul curant şi pacientul trebuie să aibă în vedere opţiuni terapeutice alternative.

Medicamentul Thyrogen este autorizat pentru diagnosticarea şi tratamentul ţesutului tiroidian restant post tiroidectomie la pacienţii cu cancer tiroidian (pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să consultaţi Rezumatul Caracteristicilor Produsului medicamentului şi Raportul Public European).

Recomandările de mai sus nu modifică Informaţiile despre Produs ale medicamentului Thyrogen, aprobate în prezent (vezi RCP-ul şi Raportul Public European ale medicamentului).

Dacă aveţi nevoie de informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi Compania Genzyme Biopharma Romania SRL, la adresa de e-mail maria.anitan@genzyme.com,
telefon 0758 990 101.

Cu stimă,
GENZYME Biopharma România SRL
Dr. Doina Muşetescu
Director Comercial Executiv