Comunicare directa catre profesionisti sanatate - Cerezyme

Anunturi din partea producatorilor sau Agentiei Nationale a Medicamentului, in legatura cu produsele farmaceutice aflate pe piata

Moderator: rtrascu

Comunicare directa catre profesionisti sanatate - Cerezyme

Mesajde webmaster » 05 Oct 2010, 15:40

Comunicare Directă către Profesioniştii din domeniul sănătăţii în legătură cu furnizarea medicamentului Cerezyme (imiglucerază)

Informaţii actualizate şi recomandări pentru tratamentul pacienţilor

Stimate Profesionist din domeniul sănătăţii,

Compania Genzyme anunţa în lunile aprilie şi iulie 2010 că stocurile de medicament Cerezyme (imiglucerază) din acel moment puteau acoperi numai 50% din volumul de comenzi pe plan mondial până la finalul lunii septembrie 2010.
În prezent, Compania Genzyme doreşte să vă informeze că, începând cu data de 1 octombrie, aprovizionarea cu medicamentul Cerezyme se va îmbunătăţi până la acoperirea a aproximativ 85% din volumul total de comenzi. Se estimează că aprovizionarea se va menţine la acest nivel cel puţin până în luna iunie 2011. Deoarece stocurile sunt în continuare insuficiente, în aprovizionarea cu Cerezyme pot surveni întreruperi determinate de întârzieri sau evenimente neprevăzute apărute în procesul de fabricaţie.

Conform estimărilor noastre, medicamentul Cerezyme va putea fi furnizat în cantitate suficientă astfel încât pacienţii cărora li se administrează în prezent Cerezyme în doză sau cu frecvenţă redusă să primească dozele recomandate în RCP, sub supravegherea medicului curant.
Medicilor li se recomandă să acţioneze cu prudenţă la ajustarea dozelor şi să acorde prioritate pacienţilor care se încadrează în cele mai vulnerabile populaţii de pacienţi, şi anume:

Sugari, copii şi adolescenţi
Pacienţi adulţi cu risc crescut de progresie severă, potenţial letală a bolii, sau gravide cu boală Gaucher simptomatică. Printre pacienţii cu risc crescut se numără cei care corespund unuia sau mai multora din următoarele criterii: număr de trombocite sub 20.000 per microlitru, trombocitopenie şi sângerări, anemie simptomatică, co-morbidităţi severe care necesită tratament cu imiglucerază, precum afecţiunile care predispun pacienţii unui risc de sângerare (de exemplu ciroza, intervenţii chirurgicale majore), necesitatea chimioterapiei, boală pulmonară cauzată de infiltrarea celulelor Gaucher sau un eveniment osos acut în decursul ultimelor 12 luni.

Nu se recomandă iniţierea tratamentului cu Cerezyme la pacienţi noi sau reluarea tratamentului cu Cerezyme la pacienţii care beneficiază în prezent de un tratament alternativ.

Rămâne în continuare valabilă recomandarea de monitorizare atentă a pacienţilor la vizita iniţială şi ulterior la fiecare două luni, după caz, pentru a observa apariţia de modificări la nivelul hemoglobinei, sau ale nivelurilor de trombocite şi de chitotriozidază.

Reacţiile adverse vor fi în continuare raportate în maniera obişnuită iar profesioniştilor din domeniul sănătăţii li se reaminteşte să înregistreze numerele seriilor de medicamente în fişa fiecărui pacient în parte.

Compania Genzyme se va asigura de informarea medicilor şi instituţiilor cu privire la cantităţile exacte de Cerezyme care vor fi puse la dispoziţie la nivel local. Compania Genzyme va continua să monitorizeze cu atenţie stocurile disponibile.

În cazul în care aveţi nevoie de detalii cu privire la stocuri sau dacă doriţi orice alte informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa Companiei Genzyme din ţara dumneavoastră, prin e-mail: carina.manda@genzyme.com sau la numărul de telefon 021/ 243 42 28.

Cu stimă,
Dr. C. Geoffrey McDonough,
Preşedinte, Genzyme Europa
webmaster
CMMB
 
Mesaje: 173
Membru din: 25 Aug 2010, 14:19

Înapoi la Farmacovigilenta

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron