Comunicare directa catre profesionisti sanatate - TASIGNA

Anunturi din partea producatorilor sau Agentiei Nationale a Medicamentului, in legatura cu produsele farmaceutice aflate pe piata

Moderator: rtrascu

Comunicare directa catre profesionisti sanatate - TASIGNA

Mesajde webmaster » 05 Oct 2010, 15:36

Comunicare directa catre profesionistii din domeniul sanatatii

Stimata Doamna Doctor,
Stimate Domnule Doctor,

Novartis Oncology are placerea de a va prezenta urmatoarele informatii importante despre medicamentul TASIGNA® (nilotinib), care a fost aprobat in anul 2007 pentru tratamentul fazei cronice (FC) sau accelerate (FA) a leucemiei mieloide cronice (LMC) cu cromozom Philadelphia pozitiv (Ph+) la pacientii adulti rezistenti sau intoleranti la terapia anterioara, inclusiv la Glivec® (imatinib).

Medicamentul TASIGNA produce in mod rapid raspunsuri semnificative in cazul pacientilor rezistenti sau intoleranti la terapia initiala pentru LMC Ph+. Dintre acestia, 52% au obtinut raspuns citogenetic major cu medicamentul TASIGNA in FC, cu un timp mediu de raspuns de numai 2,8 luni.

Medicamentul TASIGNA este bine tolerat in general, existand rate scazute de intoleranta incrucisata cu Glivec in studiile clinice. Pacientii carora li s-a administrat medicamentul TASIGNA au fost de asemenea capabili sa obtina efectul intens al dozei mari, in contextul unor reactii adverse hematologice si nehematologice minime.

Pentru a va asigura ca dvs. si pacientii dvs. obtineti cele mai bune rezultate prin utilizarea medicamentului TASIGNA si pentru a reduce la minimum riscurile asociate cu utilizarea acestuia, va rugam sa retineti urmatoarele informatii importante:

Doza recomandata pentru medicamentul TASIGNA este de 400 mg de doua ori pe zi la intervale de aproximativ 12 ore. A nu se consuma alimente cu cel putin 2 ore inainte de administrarea dozei si a nu se consuma suplimentar alimente timp de cel putin 1 ora dupa administrarea dozei.

• Întrucat medicamentul TASIGNA inhiba competitiv CYP3A4, sucul de grepfrut si alte alimente cunoscute pentru inhibarea CYP3A4 trebuie evitate.

Întrucat medicamentul TASIGNA poate produce prelungirea intervalului QT, inainte de inceperea terapiei se recomanda efectuarea unui ECG de baza, cu repetare dupa 7 zile precum si conform indicatiilor clinice. Medicamentul TASIGNA trebuie folosit cu precautie la pacientii care au sau prezinta risc semnificativ de a dezvolta prelungirea segmentului QTc, cum ar fi cei cu:

• Sindromul QT lung
• Boala cardiaca necontrolata sau semnificativa, incluzand infarct miocardic recent, insuficienta cardiaca congestiva, angina instabila sau bradicardie semnificativa din punct de vedere clinic
Administrarea medicamentului TASIGNA cu alte medicamente inhibitoare puternice ale CYP3A4 sau care prelungesc intervalul QT trebuie evitata.

Hipokaliemia sau hipomagnezemia trebuie corectate inainte de inceperea administrarii medicamentului TASIGNA. Nivelele sanguine de potasiu si de magneziu trebuie monitorizate periodic in timpul terapiei, in mod particular la pacientii expusi la riscul unor asemenea anomalii electrolitice.

Insuficienta hepatica are un efect minor asupra farmacocineticii medicamentului TASIGNA. Ajustarea dozei nu este considerata necesara in cazul pacientilor cu insuficienta hepatica. Cu toate acestea, intrucat metabolizarea medicamentului TASIGNA se face in principal la nivel hepatic, acesta trebuie utilizat cu precautie in caz de afectare hepatica. Pacientii cu insuficienta hepatica trebuie monitorizati indeaproape.

Medicamentul TASIGNA reprezinta un progres important in tratamentul LMC Ph+. Pentru a va ajuta sa asigurati beneficiile potentiale complete ale tratamentului cu medicamentul Tasigna, Novartis Oncology furnizeaza materiale educationale pentru dvs. si pacientii dvs.

Luati legatura cu reprezentantul local Novartis Oncology pentru a afla cum va pot ajuta aceste materiale pe dvs. si pacientii dvs. in vederea obtinerii celor mai bune rezultate prin utilizarea medicamentului TASIGNA!

Pentru informatii suplimentare privind utilizarea medicamentului Tasigna (nilotinib), va rugam sa contactati:
Medical Advisor Dr. Cristina Onofrei,
e-mail: informatie.medicala@novartis.com,
telefon: 021 312 99 01

Cu stima,
Director Medical,
Dr. Alexandru Ionel
webmaster
CMMB
 
Mesaje: 173
Membru din: 25 Aug 2010, 14:19

Înapoi la Farmacovigilenta

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Exabot [Bot] şi 1 vizitator

cron