Reluarea activitatii medicale dupa 5 ani intrerupere

Discutii generale despre practica medicala

Moderatori: rtrascu, rvasilescu, cchiurciu

Reluarea activitatii medicale dupa 5 ani intrerupere

Mesajde dmatei » 16 Sep 2010, 13:25

Conform Deciziei Colegiului Medicilor din Romania nr.68 din 9 decembrie 2005, publicata in Monitorul Oficial nr.149 din 16 februarie 2006:

.....................................
ART. 1
(1) În vederea reluării activităţii medicale după o întrerupere mai mare de 5 ani, medicii sunt obligaţi să urmeze un program de readaptare profesională sub forma unui stagiu practic cu durata de 3, respectiv 6 luni, şi să promoveze o evaluare finală a cunoştinţelor şi abilităţilor.
(2) Reatestarea profesională îi permite medicului să îşi recapete calitatea de membru al Colegiului Medicilor din România.
ART. 2
(1) Durata stagiilor va fi de 3 luni pentru medicii de medicină generală, medicii specialişti de medicină de familie şi medicii cu specialităţi medicale şi paraclinice. Pentru medicii cu specialităţi chirurgicale durata stagiului va fi de 6 luni.
(2) În cazul întreruperii exercitării profesiei de medic pe o perioadă mai mare de 10 ani, prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), durata stagiilor va fi de două ori mai mare, corespunzător specialităţii.
ART. 3
(1) Stagiile practice de readaptare profesională se vor desfăşura, la recomandarea colegiilor teritoriale ale medicilor, în spitale judeţene sau în spitale clinice aflate în centrele universitare.
(2) Pentru specialităţile chirurgicale, pregătirea se face numai în spitale universitare.
(3) Medicii de medicină generală şi medicii din specialitatea de medicină de familie vor efectua stagiul în cabinete de medicina familiei.
....................................
dmatei
CMMB
 
Mesaje: 99
Membru din: 26 Aug 2010, 14:05

Înapoi la Activitatea medicala in Romania

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron