SRML 2010 Imbunatatirea performantelor laboratorului medical

Manifestari stiintifice, congrese, reuniuni medicale

Moderator: rtrascu

SRML 2010 Imbunatatirea performantelor laboratorului medical

Mesajde webmaster » 31 Aug 2010, 16:47

In perioada 8 - 11 septembrie 2010, Societatea Romana de Medicina de Laborator (SRML) in colaborare cu Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu si Societatea Romana de Genetica Medicala organizeaza evenimentele SRML 2010: Al 17-lea Congres National de Medicina de Laborator, Al 5-lea Congres National al Asistentilor Medicali de Laborator si Al 4-lea Simpozion de Imunopatologie, in cadrul Hotelului Gorj din Targu Jiu.

Evenimente sunt insotite de expozitiile medicale specializate CLINILAB, editia a 16-a (aparatura, reactivi si accesorii de laborator) si TEHNOmedica, editia a 14-a (aparatura si echipamente medicale), ce reunesc companii medicale din domeniul medicinei de laborator.

Congresul SRML 2010 detine invitati de seama in calitate de speakeri ai evenimentelor. Dintre personalitatile internationale prezente la evenimente mentionam pe Dragana Begovic (Serbia), Victor Blaton (S.U.A.), Robert Dufour (S.U.A.), Trefor Higgins (Canada), Goujet Bernard (Franta), Vladimir Jakovljevic (Serbia) si Michael Oellerich (Germania).

Programul stiintific este cladit, pentru fiecare dintre cele doua evenimente, pe o tematica bogata, subiectele abordate si materialele prezentate avand ca scop imbunatatirea performantelor laboratorului medical.

Creditele Congresului SRML 2010 sunt acordate dupa cum urmeaza:

Colegiul Medicilor din Romania - 24 credite EMC.
Ordinul Asistentilor Medicali generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania - 10 credite EMC pentru participantii fara lucrare, 13 credite EMC pentru co-autori si 15 credite EMC pentru prim-autori.

Ordinul Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor in Sistemul Sanitar din Romania - 24 credite EMC.


Din tematica SRML:

• Impactul reformelor in practica viitoare de Medicina de Laborator
• Medicina bazata pe dovezi (EMB) in laboratorul clinic
• Managementul bolilor hematologice in laboratorele clinice din spital
• Monitorizarea diabetului zaharat prin hemoglobina A1-C
• Dezvoltarea tehnologiilor de Bioinformatica in laboratoare medicale
• Importanta testelor de medicina de laborator din medicina online 'Labtestsonline'


Din tematica Simpozionului de Imunopatologie:

• Imbatranirea si autoimunitatea
• Sindroame autoimune paraneoplazice
• Imunologia transplantului
• Imunitatea in tumori
• Cancer si autoimunitate
• Boli cu imunodeficienta
• Dezvoltarea vaccinurilor
• Mijloace terapeutice noi in autoimunitate
• Screeningul bolilor autoimune
• Diagnosticul bolilor autoimune
• Analiza autoanticorpilor in practica clinica curenta
webmaster
CMMB
 
Mesaje: 173
Membru din: 25 Aug 2010, 14:19

Re: SRML 2010 Imbunatatirea performantelor laboratorului med

Mesajde Olivia Popescu » 21 Sep 2010, 10:00

Recenzia Congresului SRML 2010

.'
'Al 17-lea Congres Naţional de Medicină de Laborator, un succes internaţional
La răspântia anotimurilor vară-toamnă, între Masa Tăcerii şi Coloana Infinitului, foarte aproape de Poarta Sărutului, la Târgu Jiu, în zilele de 8-11 Septembrie, în locaţiile Hotel Gorj si Teatru Elvira Godeanu, s-au desfăşurat lucrările celui de-al 17-lea Congres Naţional de Medicină de Laborator”, al 5-lea Congres Naţional al Asistenţilor Medicali de Laborator şi al 4-lea Simpozion de Imunopatologie, cu tema „Imbunătăţirea performanţelor laboratorului medical.”

Aceste manifestări ştiintifice tradiţionale de ţinută academică, au reunit pe lângă un număr mare de medici din ţară, cadre didactice de înalt prestigiu din centerele universitare medicale din ţară şi invitaţi din străinatate (Europa, Canada, America de Nord si Balcani).
Structura evenimentelor a cuprins Conferinţe Plenare, comunicări orale şi sub forme de postere, mese rotunde şi simpozioane de firmă.

Organizatorii Congresului SRML, Dr. M. Cojocaru - Preşedintele SRML, Dr. A.Udristioiu, Vice-Preşedinte SRML şi Preşedintele Congresului SRML 2010, Managerul General al Spitalulu Judeţean de Ugenţă Târgu Jiu, au adresat mulţumiri invitaţilor de onoare ai Congresului, prezenţi la deschiderea oficială a evenimentelor. Dintre aceştia îl menţionăm pe Directorul DSP Gorj, Marius Boeriu, Preşedintele BCLF, fostul Preşedinte al SRML, Prof. Academician G. Benga , Spitalul Judeţeam Cluj şi Consilierul Personal al Ministrului Sănătăţii Dr. Andrei Cozma, care a prezentat un Mesaj din partea Ministrului Sănătăţii, Domnul Cseke Attila, în care se evidenţiaza faptul că tema aleasă pentru acest Congres, cităm:” este una generoasă şi de mare complexitate practică, temă care obligă atât medicii, pacienţii cât şi întregul personal de laborator, la atingerea unor performanţe maxime, în asistenţa medicală cât şi în echipa managerială, in asigurarea celor necesare pentru acest scop”.
Mesajul care cuprinde si felicitari pentru SRML si pentru cei implicati in acest eveniment s-a incheiat cu deviza: „ Suntem ceea ce lasam in urma noastra”.

Cele 2 zile ale Congresului în 9 -10 septembrie au conţinut o mulţime de Simpozioane şi Lucrări de cecetare prezentate de speakerii români şi străini, având ca puncte forte, de maximă audienţă conferinţele Prof. Trefor Higgins(Canada) cu lucrarea Management and Monitoring of Diabetes by Haemoglobin A1c, Prof. Robert Dufour (SUA) - Actuality in Biochemistry, Markes of Diagnosis in Hepatic Diseases, Prof. Bernard Gouget (Franta) - Mandatory Accreditation of Medical Bilogy in France; BenchMark for the EU?, Prof. Michael Oellerich (Germania) - Future of Pathology and Laboratory Medicine, urmat de Dr. Camelia Grigore, Spitalul Orăşenesc Sibiu, cu tema EC-4: Medicina de Laborator Romaneasca in Context European şi Internaţional.

De asemenea speakeri străini din Serbia, Prof. Dragana Begovici, Prof Vladimir Jlavkovich, alături de speakerii români, prin coumunicările ştiinţifice prezentate, au îndeplinit obiectivele Congresului SRML privind Managementul diagnosticului în medicina de laborator, evaluarea riscurilor la pacienţi, diagnosticul de predicţie a bolilor, dezvoltatrea şi evaluarea strategiilor de prevenire a bolilor metabolice, într-un climat interactiv, abordând descoperiri ştiintifice în pato-fiziologia bolilor de ultimă oră, în domeniul medicii de laborator.

În paralel cu Congresul Asistenţior Medicali s-a desfăşurat şi o Sesiune Studenţească cu studenţi paricipanţi la Congresul SRML, din majoritatea centrelor unversitare, iar la Cermonia Oficială de închidere a Congresului s-a acordat şi tradiţionalul Premiul: „Dr. Constantin Voiculescu”, celei mai merituase lucrări de cercetare, din rândul participanţior tinerei generaţii medicale.

De asemenea nu au lipsit evenimentele sociale pe parcusul Congresului, prezentarea în special speakerior străini, a operelor marelui Sculptor Universal Constantin Brâncuşi, din Parcul Central al Oraşului Târgu Jiu, precum şi o vizită la Casa Meorială din Hobiţa, a genialului sculptor din Gorj, Hobiţa, în 11 Spetembrie, pe un itinerar presărat cu o mulţime de obiective turistice, de pe meleagurile împrejmuitoare.

Pentru 2011, toţi participanţii ne-am dat întâlnire la Bucureşti, unde vom organiza Congresul SRML, împreună cu Conferinta BCLF, ca un eveniment unic, al vieţii medicale din domeniul medicinei de laborator.
La această ediţie a Congresului SRML ne-am bucurat de o participare de peste 350 de persoane.

Dr. Aurelian Udriştoiu
Preşedintele Congresului SRML 2010
Olivia Popescu
 
Mesaje: 2
Membru din: 21 Sep 2010, 09:18


Înapoi la Evenimente medicale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron