Tabara nationala de ortopedie: ORTHOPEDIC SURGERY CAMP

Manifestari stiintifice, congrese, reuniuni medicale

Moderator: rtrascu

Tabara nationala de ortopedie: ORTHOPEDIC SURGERY CAMP

Mesajde sscriasioffice » 30 Apr 2011, 15:28

Imagine
Tabara nationala de ortopedie: ORTHOPEDIC SURGERY CAMPSocietatea Studenţească de Chirurgie din România (SSCR) are placerea de a va anunta organizarea primei tabere nationale de ortopedie sub atenta coordonare a domnului dr. Paul Sarbu si a catedrei de Ortopedie si Traumatologie din cadrul UMF "Gr.T.Popa".

Acesta va reuni la Iaşi in perioada 12-15 mai 2011, 20 de studenţi medicinisti din toata tara, dornici sa participe la tabara nationala de ortopedie: ORTHOPEDIC SURGERY CAMP, care are ca scop instruirea studentilor, posibili viitori chirurgi, după metode moderne, intensive şi bine structurate.

Acest workshop ofera posibilitatea participanţilor să deprindă corect tehnicile chirurgicale ortopedice de bază, să îşi evalueze aptitudinile şi să se decidă dacă vor urma o carieră în domeniul ortopediei ca, în final, să intre în rezidenţiat bine pregătiţi, atât teoretic cât şi practic.

In decursul celor trei zile studentii vor avea ocazia sa isi insuseasca tematica:
-masurile de asepsie în teatrul operator;
-patologia ortopedică - diagnostic posibilităţi de tratament şi indicațiile versus contraindicaţiile fiecărei metode;
-tehnici de osteosinteză cu plăci înşurubate, osteosinteză centromedulară a femurului si tibiei, osteosinteză minim invazivă cu placi cu stabilitate angulară;
-imobilizări în traumatologie: realizarea unor bandaje, tipurile si indicațiile ortezelor, tehnici de realizare a aparatelor gipsate, utilizarea de fasă termoplastică;
-asistarea la interventii chirurgicale complexe transmise audio-video în timp real, cu explicarea tuturor paşilor operatori. Masa rotundă - dezbateri cu privire la diagnosticul si posibilităţile de tratament ale patologiei prezentate pentru intervenţia chirurgicală;


Ne propunem crearea unei atmosfere relaxate, dar profesioniste de lucru care să favorizeze îndeplinirea obiectivelor educaţionale şi în care studenţii medicinişti vor lua contact cu colegi din alte centre universitare medicale din ţară, vor lucra în echipă, vor lega prietenii ceea ce va duce la îmbunătăţirea relaţiilor interuniversitare.

In acest scop am initiat conceptul de "tabara", astfel incat participantii isi vor petrece toate cele patru zile impreuna ca o echipa, vor fi cazati in acelasi loc, le asiguram cele trei mese zilnic, iar organizatorii au pregatit un program social surpriza din care va dezvaluim doar o parte: seara festiva de deschidere, vizita UMF si a muzeelor din Iasi in cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, vizualizarea Iasului de la inaltime intr-o plimbare cu aeroplanele si multe alte activitati pe care participantii le vor descoperi in cursul desfasurarii tabrei.

Toate acestea sunt posibile dataorita partenerilor nostri: Arcadia Hospital, Catedra de Ortopedie si Traumatologie din cadrul UMF Iasi, OrtoProfil, Hartmann, Johnson&Johnson, Medical Ortovit, Art Junkie si Floraria Casuta portocalie.

Daca sunteti interesati de proiectul nostru sau doriti va alaturati noua ca parteneri, va rugam contactati-ne pe adresa de e-mail sscr_iasi_office@yahoo.com sau pe tel. Departamentului de Comunicare 0747 824 733 .

Pentru detalii suplimentare va invitam sa vizitati si site-urile oficiale www.sscr.ro/osc, http://www.sscriasi.ro.
sscriasioffice
 
Mesaje: 2
Membru din: 28 Apr 2011, 17:28

Înapoi la Evenimente medicale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron