Simpozion de Tehnologii Avansate in Medicina

Manifestari stiintifice, congrese, reuniuni medicale

Moderator: rtrascu

Simpozion de Tehnologii Avansate in Medicina

Mesajde rtrascu » 11 Oct 2010, 13:12

În perioada 11 - 13 noiembrie 2010, la Institutul Naţional de Statistică din Bucureşti, se va desfăşura Simpozionul de Tehnologii Avansate în Medicină, însoţit de o expoziţie medicală specializată, pe scurt STAM 2010.

Având teme de ultimă oră cum ar fi chirurgia robotică, terapiile ghidate radiologic, chirurgia endovasculară şi medicina translaţională, Simpozionul este structurat în cursuri, conferinţe, simpozioane de firmă.

În cadrul STAM 2010 sunt organizate două cursuri, unul de genomică şi unul de terapii endovasculare. Cursurile post-simpozion sunt dedicate specialiştilor, având fiecare dintre ele un număr limitat de locuri şi un test de evaluare a cunoştinţelor, la final.

“Progresul în tehnicile specifice asistate de computer (ex.: imagistica digitală, diagnosticarea cu ajutorul computerului, chirurgia ghidată radiologic, chirurgia robotică etc.) combinat cu instrumentele de integrare a tehnicilor asistate de computer (ex. PACS, Evidența Medicală Electronică - EMR, telemedicina etc.) oferă acum un plus de valoare sau o înlocuire a procedurilor existente în îngrijirea medicală.

Pentru prima dată în România, intenționăm să organizăm un simpozion în care participantul va avea perspectiva unică în care transformarea treptată a teoriei în realitate practică poate fi observată în mod direct. Pe scurt, acest simpozion are ca scop diminuarea distanței dintre disciplinele de inginerie biomedicală și medicină clinică (incluzând chirurgie, informatică și imagistică de diagnostic și intervențională), pentru a promova educația și schimbul de idei noi și a crea cadrul pentru prezentarea și publicarea cercetărilor inovatoare.”

Prof. Dr. Irinel Popescu, Preşedinte Simpozion STAM 2010

Pentru informaţii permanent actualizate despre Simpozion şi cursuri vă invităm să vizitaţi pagina oficială a evenimentului, www.stam2010.ro.
rtrascu
CMMB
 
Mesaje: 4
Membru din: 20 Mai 2009, 16:44

Înapoi la Evenimente medicale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron