Conferința nat. a traumatologilor și ortopezilor pediatri

Manifestari stiintifice, congrese, reuniuni medicale

Moderator: rtrascu

Conferința nat. a traumatologilor și ortopezilor pediatri

Mesajde webmaster » 13 Sep 2010, 15:35

Comunicat de presa

Conferința naționala a traumatologilor și ortopezilor pediatri

Începe summitul specialiștilor romani !

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2010, Asociatia Romana a Traumatologilor si Ortopezilor Pediatri organizeaza a treia editie a Conferintei sale nationale. Cei mai valorosi medici din domeniul ortopediei pediatrice din țara noastra vor aborda subiecte de larg interes, menite sa contribuie la cresterea calitatii actului medical. Manifestarea se va desfasura sub semnul excelentei, avand girul specialistilor cu cele mai remarcabile inovatii in ortopedia copilului. Interventiile lor se vor bucura de atentia unui public reprezentativ, format din peste 150 de medici din sfera ortopediei, pediatriei, neonatologiei și radiologiei.
Lucrarile se vor desfașura la Rin Grand Hotel din București. Evenimentul va fi insotit de o expozitie medicala, in cadrul careia firmele de specialitate isi vor organiza propriile standuri, cu produse si echipamente de ultima generație. Conferinta Nationala ARTOP va include, in afara sectiunilor stiintifice, si momente de socializare - un excelent prilej pentru a schimba carti de vizita, de initiere a unor platforme de colaborare cu reprezentatii mediului privat. Cu același prilej, in spiritul susținerii copiilor și adolescenților, va fi vernisata expoziția de pictura a unei tinere artiste, Tania Furnea, eleva a Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București. La eveniment vor participa reprezentanti ai institutiilor statului: Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Parlamentul Romaniei.


Ce se poate spune insa despre aceasta zona „de varf” a medicinei romanesti? Raspunsul cel mai avizat vine chiar din partea profesorului doctor Gheorghe Burnei, o somitate in domeniu, presedintele ARTOP, profesionistul prin mainile caruia au trecut si s-au vindecat nenumarate cazuri dificile: „Ortopedia pediatrica presupune ingrijirea unei categorii aparte de pacienti - nou-nascuti, copii mici si adolescenti, care nu pot fi operati in clinicile de adulti”.
Activitatea ortopezilor pediatri romani se desfasoara de ani buni la cel mai inalt nivel de calitate. În marile centre medicale, respectiv Bucuresti, Iasi, Timisoara, Targu Mures ori Constanta, micutii pacienti sunt tratati asa cum se face in cele mai mari clinici din lume. Pe de alta parte, circa o mie de copii din toate colturile tarii, care sufera de boli ale oaselor extrem de grave, sunt operati anual la Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a Spitalului „Marie Curie” din Capitala.
Calitatea ortopediei pediatrice romanesti se reflecta insa si in plan economic. Astfel, se degreveaza cheltuielile statului roman, nemaifiind necesar tratamentul pacientilor in clinici de peste hotare. „Ne-am straduit sa ajungem cu aceste interventii la standarde internationale”, adauga profesorul Gheorghe Burnei, atragand totodata atentia asupra necesitatii ca pregatirea medicilor in specialitatea de ortopedie pediatrica sa se bucure de continuitate in tara noastra.
webmaster
CMMB
 
Mesaje: 173
Membru din: 25 Aug 2010, 14:19

Înapoi la Evenimente medicale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron